آخرین اخبار
کد مطلب: 74196
پاسخ وزير امور خارجه به اظهار تمايل آمريكا براي مذاكره
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 806

به گزارش سلام لردگان به نقل از روزنامه اطلاعات - وزير امور خارجه ايران در واکنش به برخي اظهارنظرها در خصوص تمايل آمريکا به مذاکره با جمهوري اسلامي ايران گفت: نمي‌توان به گفته‌هاي اين يا آن مقام آمريکايي اعتماد کرد بلکه معتقديم سياست آمريکا را بايد بر اساس رفتار عملي دولت آمريکا مورد قضاوت قرار داد. حتي اگر در اين ادعاي اخير صادق هم باشند که بشدت محل ترديد است ، اين پيشنهاد با رفتار آنها هيچگونه تناسبي ندارد.

دكتر علي اکبر صالحي در پاسخ به طرح اين سئوال که اخيرا مطالبي از سوي مقامات ارشد آمريکايي از جمله خانم کلينتون وزير امور خارجه اين کشور در مورد آمادگي آمريکا براي مذاکره مستقيم با جمهوري اسلامي ايران (در خصوص مساله هسته‌اي) و اين که آيا تغييري در موضع و رفتار آمريکا ايجادشده است، طي اظهاراتي ارزيابي خود را چنين بيان داشت: همکاران اينجانب به صورت دقيق و مستمر مواضع اعلامي و رفتار عملي آمريکا را رصد مي‌کنند، ولي تاکنون تغييري در سياست‌هاي خصمانه آمريکا عليه ملت ايران مشاهده نشده است.

مقامات و دولت هاي مختلف در آمريکا معمولا برخلاف مواضع اعلامي خود عمل مي‌کنند. تمجيد آنها از مساعدت هاي جمهوري اسلامي ايران به استقرار يک دولت ملي و مردمي در افغانستان از يکسو و قرار دادن ايران در محور به اصطلاح شرارت از سوي ديگر ، صرفا يکي از نمونه ها و مصاديق اين دوگانگي مواضع و اقدامات دولت آمريکاست.

صالحي تاکيد کرد: افکار عمومي بين المللي حتي ادعاهاي بزرگ و پرهزينه اما بي اساس دولت آمريکا را فراموش نکرده است. اشغال عراق و قتل عام صدها هزار انسان بيگناه به بهانه وجود سلاح هاي کشتار جمعي در اين کشور سابقه اي شناخته شده است. البته خود آمريکايي ها اذعان كردند که هيچ سلاح کشتار جمعي در عراق پيدا نشد و کالين پاول وزير خارجه وقت آمريکا همواره طرح اين ادعاي بي اساس (توسط او) در اجلاس شوراي امنيت سازمان ملل را روز تاريک زندگي خود مي داند! رئيس جمهوري فعلي آمريکا نيز از يکسو نداي خلع سلاح

هسته اي مي دهد و از سوي ديگر با اختصاص 70 ميليارد دلار بودجه سالانه براي نوسازي زرادخانه هسته اي آمريکا ، اقدام به آزمايش هسته اي مي‌کند!

وي افزود: ما به تجربه دريافته ايم که نمي توان به گفته هاي اين يا آن مقام آمريکايي اعتماد کرد بلکه معتقديم سياست آمريکا را بايد بر اساس رفتار عملي دولت آمريکا مورد قضاوت قرار داد. حتي اگر در اين ادعاي اخير صادق هم باشند که به شدت محل ترديد است ، اين پيشنهاد با رفتار آنها هيچگونه تناسبي ندارد. از يکسو هواپيماهاي جاسوسي آنها به حريم هوايي جمهوري اسلامي ايران تجاوز مي کنند که به فضل الهي حتي انواع رادار گريز آن نيز توسط نيروهاي مسلح مقتدر ما شناسايي و دفع يا به دام مي‌افتند ؛ از سوي ديگر به قول خودشان با اعمال بي‌سابقه ترين تحريم هاي يکجانبه ، همه موازين حقوقي ، اخلاقي و بين المللي را نقض مي‌کنند ، در گوشه اي ديگر به ترور فرهيختگان علمي ما کمک مي کنند يا شهروندان بيگناه ايراني مانند اساتيد دانشگاه ما را بازداشت مي کنند و .... پس از همه اين اقدامات عليه ملت ايران، اکنون بحث مذاکره مستقيم را مطرح مي کنند.

رئيس دستگاه سياست خارجي ايران گفت: طبعا حتي يک انسان ساده انديش هم با مشاهده اين رفتار نمي تواند برداشت رويکردي صادقانه از دولت آمريکا داشته باشد. در واقع آنها با سوء استفاده از ابزارهاي گسترده تبليغاتي در پي ايجاد يک فضاي

بين المللي در جهت سوق دادن افکار عمومي به حمايت از اهداف خود هستند و الا راه حل منطقي و عقلايي حل اختلافات روشن است و الزاماتي دارد که آنها نيز به خوبي از آن اطلاع دارند. در شرايط فعلي ، آنها تلاش دارند از طريق رويکرد فشار عليه ملت ايران ، تحقق اهداف ناحق خود را پيگيري كنند. لذا تحريم هاي بي سابقه اي را اعمال مي كنند که آثار آن متوجه اقشار مختلف جامعه از جمله بيماران مي شود، اما تجربه كرده اند که اين گونه اقدامات موجب تسليم ملت ايران در برنامه صلح آميز هسته اي و پيشرفت در ساير حوزه هاي فناوري نشده و نخواهد شد از اين رو در پي آن هستند که از طريق طرح مساله مذاکره ، راهي جديد براي فشار ايجاد کنند.

وي ادامه داد: برخلاف سياست مبتني بر منطق قدرت از ناحيه اين کشور عليه ديگران اصولا تعامل جمهوري اسلامي ايران با ساير کشورها بر اساس قدرت منطق شکل گرفته و به عنوان يک ملت بزرگ با پيشينه اي درخشان از رفتار حکيمانه ، معتقديم که مذاکره راه حل اصولي و کم هزينه حل مشکلات است. اما گزينه گفتگو زماني قابل پيگيري است که در شرايط برابر باشد و صداقت طرف مقابل احراز شود و الا در شرايط ادامه فشار و رفتار خصمانه از سوي طرف مقابل طرح ادعاهايي مانند مذاکره مستقيم چه معنايي دارد؟

وزير امور خارجه همچنين ضمن توصيه هايي به رهبران کره جنوبي، گفت: پيوستن سئول به تحريم هاي جديد به نوعي اقدام عليه منافع اقتصادي ايران تلقي خواهد شد.

« علي اکبر صالحي» در اين مصاحبه باروزنامه انگليسي زبان «کوريا هرالد» گفت که در راستاي وابستگي اقتصادي متقابل و رو به رشد دو کشور، سئول در تصميم خود براي پيوستن به

تحريم هاي نفتي تحت هدايت آمريکا تجديد نظر کند.

صالحي ضمن توصيه به سئول جهت تفکيک مسايل سياسي و اقتصادي در ارتباط با تحريم ها عليه برنامه هسته اي ايران گفت: «رفتار سياسي و اقتصادي کشورها بايد متوازن باشد و بر همين اساس نمي توان با تصميم سياسي حقوق طرف ديگر را ناديده انگاشت و در عين حال از منافع اقتصادي آن بهره مند شد.»

وزير امور خارجه ايران تاکيد کرد: «پيوستن کره به

تحريم هاي جديد به نوعي اقدام عليه منافع اقتصادي ايران تلقي خواهد شد.»

صالحي با رد گمانه زني پيرامون همکاري ايران و کره شمالي در زمينه توليد سلاح هاي هسته اي، گفت: اساسا ماهيت برنامه هسته اي ايران و کره شمالي با يکديگر تفاوت دارند. البته کره شمالي به عنوان يک کشور عضو جامعه بين المللي با ايران داراي روابط دوستانه است و اين رابطه عليه منافع کشورهاي ثالث نيست.

وي اتهام هاي مطرح شده در خصوص همکاري تهران با پيونگ يانگ در زمينه هاي هسته اي و نظامي را رد کرد.

زمان و مکان مذاکره 1+5

سخنگوي دستگاه ديپلماسي هم گفت که هنوز زمان و مکان مذاکره با 1+5 قطعي نشده و در صورتي که توافقي صورت گيرد اطلاع رساني خواهد شد.

رامين مهمان‌‌پرست با اشاره به گفتگوي معاونان اشتون و جليلي اظهار داشت: در خصوص تاريخ و مکان بعدي مذاکره صحبت‌هايي در حال انجام است و هنوز چيزي قطعي نشده و به محض اين که توافقي صورت گيرد، اطلاع رساني خواهد شد.

وي ادامه داد: بهتر است 1+5 اقدامي منطقي در راستاي حل مسائل انجام دهد. کاملا روشن است که بحث ما و 1+5 به چه صورت مي‌تواند به نقطه مطلوب برسد.

سخنگوي دستگاه ديپلماسي با اشاره به پيشنهاد ايران به 1+5 که مورد تائيد 1+5 هم قرار گرفته و جامع و سازنده بوده است گفت:‌ تصورات اشتباه مبني بر اعمال فشار و همزمان با آن پيشنهاد بسته‌هاي جديد هيچ ارزشي ندارد و راهگشا نيست.

مهمان‌پرست بر تحقق حقوق کامل ملت ايران در بهره‌مندي از دانش هسته‌اي تاکيد کرد و افزود: 1+5 بايد دست از رفتارهاي اشتباه گذشته برداشته و رويکرد منطقي را در پيش بگيرد و حقوق ملت ما را محترم بشمارد و در اين صورت رفع نگراني‌هاي احتمالي کشورهاي مدعي به راحتي قابل حصول است.

سخنگوي دستگاه ديپلماسي با ذکر اين نکته که نوع رفتار کشورهاي غربي با فعاليت هسته‌اي ما اصلا فني و حقوقي نيست، خاطرنشان کرد: رفتار آنها رفتار هدفمند سياسي است و مي‌خواهند به اين بهانه به ملت ما فشار وارد کنند تا به اهداف مورد نظر خود دست يابند.

مهمان‌پرست مذاکرات اصلي ايران وآژانس را خوب برشمرد و با اشاره به نشست بعدي که قرار است اواخر دي ماه در تهران برگزار شود،؛ گفت: ابراز اميدواري تيم آژانس نسبت به دسترسي به توافق با ايران نشانگر آن است که بحث‌ها پيشرفت خوبي داشته و از نظر فني و در چارچوب حقوقي توانسته‌ايم به توافق خوبي دست پيدا کنيم.

مهمان‌پرست ادامه داد: بهترين راه حل براي اين که مذاکره با 1+5 به نتيجه برسد، اين است که حقوق هسته‌اي ما براي فعاليت‌هاي صلح‌آميز به رسميت شناخته شود و اگر نگراني وجود دارد، در مذاکرات با آژانس نسبت به چگونگي رفع اين نگراني‌ها به توافق خواهيم رسيد.

وي در خصوص بازديد بازرسان آژانس از سايت پارچين اظهار داشت: در مذاکرات با آژانس به دنبال دستيابي به توافقات همه جانبه هستيم و در اين توافق بايد حقوق هسته‌اي کشورمان کاملا به رسميت شناخته شود و بتوانيم از اين دانش شامل چرخه سوخت و غني سازي به شکل کامل و براي توسعه کشور و در راستاي اهداف صلح آميز استفاده کنيم.

وي افزود: اگر به توافق جامعي دست يابيم که حقوق ما را به رسميت بشناسند، اقداماتي که مي‌تواند به رفع نگراني‌هاي آژانس منجر شود انجام خواهيم داد و شما جزئيات آن را مشاهده خواهيد کرد.

سخنگوي دستگاه ديپلماسي تصريح کرد: هيچ کشور و دولتي در دنيا نمي‌تواند ملت‌ ما را از حقوقش محروم کند.

عباسي:غني‌سازي 20درصد را تعليق نمي‌کنيم

رئيس سازمان انرژي اتمي هم تاکيد کرد: جمهوري اسلامي ايران غني سازي 20درصد را به خاطر خواست ديگران تعليق نخواهد کرد.

فريدون عباسي در پاسخ به سوالي در مورد زياده‌خواهي غربي‌ها در خصوص تعليق غني‌سازي 20 درصد گفت: جمهوري اسلامي ايران غني‌سازي 20 درصد را به اندازه نيازش و تا هر زماني که به آن احتياج داشته باشد توليد خواهد کرد.

غني‌سازي 20 درصد حق ملت ايران براي استفاده در راکتور تهران است و از اين حق با اقتدار دفاع خواهد کرد.

وي خاطرنشان کرد: غني سازي 20 درصد موضوعي نيست که غربي‌ها موافق آن باشند يا مخالف؛ يا در قبال آن قصد موضع‌گيري داشته باشند. اين حق مردم ايران است و هرگز به خاطر خواست ديگران از اين حق عقب‌نشيني نخواهيم کرد و تا زماني که نياز داشته باشيم، توليد مي‌کنيم.

رئيس سازمان انرژي اتمي در گفتگو با پايگاه اطلاع رساني دولت تاکيد کرد: با توجه به بيانيه‌اي که نمايندگان 1+5 در شوراي حکام قرائت کردند، ظاهرا تغييري در مواضع قبلي‌شان نسبت به جمهوري اسلامي ايران ديده نمي‌شود.

آمريکامانع تفاهم نهايي ايران و آژانس

روزنامه‌ الاهرام به نقل از علي‌اصغر سلطانيه نوشت که مذاکرات اخيرش با هيات آژانس بين‌المللي انرژي اتمي در تهران مبتني بر سياست گفتگو بوده است به گونه‌اي که آنها (هيات آژانس) به مرحله‌اي رسيدند که در آن قادر بودند توافق نهايي را امضا کنند.

به گزارش ايسنا اين روزنامه‌ مصري به نقل از نماينده ايران در آژانس بين‌المللي انرژي اتمي افزود که با وجود آنکه آنها به اين مرحله رسيده بودند، اما هيات ترجيح داد تا هماهنگي‌هاي بيشتري با يوکيا آمانو، مديرکل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي انجام دهد.

الاهرام در ادامه به نقل از سلطانيه ادامه داد که آمريکايي‌ها تمايلي ندارند که ايران و آژانس يا گروه 1+5 به تفاهم نهايي برسند؛ چرا که گرايشات سياسي آمريکا در اين خصوص اين است که مايل است در صورت ايجاد توافق، اين مساله به نفع آن باشد.اين روزنامه به نقل از نماينده ايران تاکيد کرد که مذاکرات با آژانس بايد در مسيري دو طرفه و بر اساس تعامل

باشد.

الاهرام به نقل از سلطانيه افزود که امروز کشورهاي غربي و آژانس دريافته‌اند که در پيش گرفتن سياست تقابل با ايران به نفع آنها نيست و بايد با ايران تعامل و گفتگو داشت.

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس